"Sociale og opbyggende aktiviteter er en stor del af forløbet"

- Torben C. Bohnhardt

Dit forløb hos os starter med, at du beslutter dig for, at du vil væk fra dit kriminelle miljø. Det er en enormt svær beslutning, så vi starter med at anerkende det mod og den beslutsomhed, som det har krævet af dig. Din wingman i HeadON ved selv, hvor svært det er at svare på spørgsmålet: Hvis jeg ikke er kriminel, hvad er jeg så?

I HeadON bruger vi en utraditionel pædagogik og forskellige selvudviklende redskaber. Fx bruger vi træning i fitness og naturen til at udvikle selvrespekt, psykisk balance og fysisk og mental ro. Træning giver dig oplevelser af at overvinde forhindringer og være en del af et fællesskab, hvor vi tager del i hinandens udvikling.

Hos os vil du opleve et positivt og motiverende samvær. Derudover kan vi hjælpe dig med:

  • Møderne med de offentlige myndigheder
  • Breve fra det offentlige
  • Samtaler med din familie og andre pårørende
  • Afvikling af misbrug
  • Afvikling af gæld
  • Fastholdelse af studie eller job
  • Lektier
  • Motivation i forhold til karriere
  • Opbyggende interesser, miljøer og netværk
  • Genoptræning

I HeadON får du støtte i dit nye liv.

Anbefaling fra mor

Som mor til en dreng med et misbrug, er man fortabt, men prøver alt hvad man kan for at hjælpe sine børn. Kontakt med vores kommune får man bare beskeden om, at der er et misbrugscenter, man kan kontakte og få hjælp.

Jeg har prøvet at få hjælp til, at jeg kunne hjælpe mig selv og min søn. Jeg søgte på nettet, og der kom HeadON frem på min skærm, jeg læste om det fantastiske projekt, som Torben er iværksætter på. Nå, men det kan aldrig skade at prøve, tænkte jeg. Jeg har intet at miste, andet end der muligvis var en, der kunne hjælpe, selvom det var på den anden side af bæltet.
Skrev en mail til Torben om min frustration omkring min søn og om, hvor svært det er som mor ikke at kunne gøre noget for sin søn. Allerede dagen efter blev jeg kontaktet af Torben fra HeadON, en fantastisk person som var der for mig 110 %, og som jeg er taknemmelig for den dag i dag.

Torben som person kan nemlig sætte sig ind i mit problem og frustration, og ikke mindst min søns situation, da han jo selv har været der.
Der blev stablet en kontakt med min søn på benene pr telefon, og efter en telefonsamtale med Torben kunne jeg allerede der mærke en forskel på min søn. ”Mor, han kan jo forstå mig, da han selv har været der. Jeg vil til Jylland og være hos Torben” var meldingen. Som mor var jeg ovenud lykkelig. Endelig en person som min søn stolede på og havde tillid til.

Satte min søn på færgen til Jylland. Jeg kunne ikke køre, før færgen var sejlet. Jeg brød sammen i gråd af lettelse over, at nu var der hjælp på vej til ham, og ikke mindst til mig som mor. Havde jeg ikke fundet Torben, havde jeg nok mistet min søn til samfundet, og ikke mindst til flere stoffer og måske til kriminalitet.

Torben havde kontakt med mig jævnligt. Mange andre steder får man ingen besked om, hvordan forløbet går.
Og når jeg snakkede med min søn i telefon, kunne jeg mærke, at det var en helt anden person, jeg talte med. En glad dreng, som kunne se livet foran sig. Han var havnet det rette sted. Han er kommet tilbage til livet.

Var det ikke for Torben og HeadON, så havde jeg nok mistet min søn til det offentlige system, og hvad ville det ikke have kostet samfundet.

PS. Torben, og HeadON, du skal vide, at jeg er dybt taknemmelig for dit arbejde og den indsats, du har gjort for mig og ikke mindst for min søn (en ven for livet), og gør for andre unge mennesker. Keep on HeadON

– Charlotte Nipper